Een textuur creëren op basis van een lijnarcering

Je kan vertrekken vanuit een bestaande lijnarcering om een (bijbehorende) textuur en eventueel een vlakarcering te creëren, die je kan gebruiken bij het renderen van objecten. De textuur wordt automatisch gecreëerd op basis van de geselecteerde lijnarcering. De afmetingen van de textuur zijn gebaseerd op de berekende herhalingsinterval van de lijnarcering.

Om een textuur te creëren op basis van een lijnarcering:

Creëer een lijnarcering in het actieve document of importeer een hulpbron uit de bibliotheek. Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op de gewenste lijnarcering. Selecteer het commando Textuur d.m.v. arcering in het contextmenu.

Geef een naam op voor de textuur. De lijnarcering wordt automatisch aan de textuur gekoppeld.

Binnenaanzicht d.m.v. Zet kopie om naar lijnen